Sven Johansson, född 1966, är 3:e generationen inom varvsbranschen. Hans farfar startade Björnhammarvarvet, som ligger vid Svinninge, strax innanför Resarö. Svens pappa Hasse Johansson drev sedan varvet vidare fram till i början av 80-talet då varvet såldes och familjen flyttade till Loftahammar, 5 mil norr om Västervik. Där köptes Loftahammar Marincenter, som familjen idag har byggt upp till en toppmodern marina. Familjen Johansson var också med och startade och drev en tid Blå Kustens Marina, gästhamnen i Västervik.
1990 flyttade Sven från Loftahammar till Vaxholm för att bedriva varvsverksamhet tillsammans med Lars Hesselberg.
Lars Hesselberg, född 1965, började 1979 sommarjobba på Berglunds Varv på Resarö. Ägaren Sven Berglund hade ett genuint kunnande och var en pionjär inom propellerarbeten och reparationer.
Förutom med propellerarbeten och traditionellt varvsarbete började Lasse arbeta ihop med träbåtsbyggaren Jens Bäckhult. Jens började redan på 30-talet att bygga båtar och drev under 50- och 60-talen Blynäsvarvet i Vaxholm.
Efter gymnasiet och arbetet som lärling hos Sven Berglund och Jens Bäckhult startade Lasse eget företag 1984, Hesselbergs Båtservice, med inriktning på reparationer, renoveringar och ombyggnader av träbåtar. Dessutom ansvarade Lasse för torr- och sjösättningarna på Berglunds varv.

År 1991 flyttade Lasse och Sven sin gemensamma verksamhet till Babea Varvet vid Åkers kanal i Åkersberga.

I mars 1993 köpte de Resarö Varv och startade uppbyggnaden av Resarö Marina.